Konstens natt i Åbo

Så var det då åter dags igår för Konstens natt i Åbo. Maria lyckades övertala mig att komma med fast jag egentligen hade tänkt att jag var för trött. (Har inte riktigt fått sova ordentligt denna vecka..) Och tur var ju det, för det blev en riktigt lyckad kväll med mycket prat om minnen från skoltiden denna gång! Och som alltid då jag åker in till Åbo så får jag sån lust att flytta tillbaka och bli åbobo igen. Speciellt på hösten. Det måste vara något i luften.

 

image3

 

Vi traskade genast till Gillesgården och tog en kaffe hos Marthorna. Träffade en hel del bekant folk och fick lite uppdateringar om den senaste tiden.

 

image1 2

 

Maria hade skaffat biljetter till öppen repetition av ”Ursäkta, talar du svenska?” så vi fick också besöka vår gamla arbetsplats. Tror det kan bli en riktigt rolig föreställning värd att se.

 

image3 3

Sen gick vi hem i Åbonatten och konstaterade att tänk om det alltid skulle vara så här mycket folk på gatorna. Det kändes helt europeiskt med dofter, skrattande människor, uppträdanden och liv och rörelse. Men så fort det är slut och vardag igen, så möter man endast någon som rastar en hund och en joggare i reflexväxt på gatan. Annars är det helt tomt.

Var du på Konstens natt och vad gjorde du där?

2 reaktioner till “Konstens natt i Åbo

  1. Jag var där 🙂 (Pernilla med bloggen lungan i stormen)men jag yrade mest omkring en stund bara. Drack lite kaffe och lyssnade på musik en stund. Trevlig blogg du har! Jag har länge väntat på vilka från Åbotrakten som ska börja blogga här.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s