Det här är verklighet nu

Ingen har väl undgått flyktingkatastrofen som pågår. Jag tänker inte skriva ett inlägg om hur var och en kan hjälpa, den informationen tror jag nog att alla har fått redan. Jag försöker också delta på mitt sätt. Allt är väldigt svårt att greppa och bilderna som säkert alla sett vid det här laget har iallafall fått människor att regera även om det här inte är något nytt som hänt just den här veckan. Samtidigt förfasar jag mig över alla hatiska kommentarer och människors oförmåga att känna medmänsklighet. Många tårar har runnit ner för mina kinder då jag sett bilder på allt hemskt , och läst träffande texter om människor som reagerar och bryr sig. Det här är verklighet nu, det kommer vi inte ifrån. 

Känns ganska onödigt att klaga över en förkylning som jag fick passligt till veckoslutet och att skriva om att jag är tacksam över vårt trygga liv är nog ganska självklart.

Men livet kommer ändå att gå vidare. Det gör det alltid. Men något har nog rört oss på djupet. Vi lever i vår trygga bubbla, men för många har den blivit lite större och vi kan inte blunda längre.

11909967 906359142778002 1471844999 n

Igår inledde vi myssäsongen på riktigt och har eldat i vedspisen i köket både igår och i morse. Det är verkligen vardagslyx för mig att ha en vedspis att elda i. Vi har värme, vatten och saker i överflöd. Ta hand om varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s