Dagen då våren kom

Ikväll tror jag att bloggarna kommer att fyllas med helgrapporter om hur uuunderbart det är att våren äntligen kommit! Och så också här. Den här dagen har liksom varit för bra för att vara sann och att inte blogga om den hade varit dumt. Så. Nu ska ni få höra om vad vi gjort idag!

 

Efter frukost stack vi ut och började fixa. Vi hade en hel del projekt att välja emellan, och vi stod först där och funderade, att ja, var ska vi börja? Och så beslöt vi att det nog är den där dammen som blev så väldigt myckt på hälft i höst som vi ska ta tag i nu.

 

Och många skottkärror jord senare och en hel del stenar, så börjar det faktiskt se ut som en damm nu. Tyvärr fick jag inte den som färdig på bild, och nu orkar jag inte gå ut mera. Har ju faktiskt varit ute många många timmar idag. Ännu ska vi installera en pump med någonslags fontän, byta vattnet som är där, och plantera lite växter bara det blir varmare. Jag hade nog lite tappat hoppet för hela det här projektet, men nu känns det bättre! Vi fick t.o.m en liten rabatt fixad bredvid dammen dit jag kastade några gamla frön som jag hittade i växthuset.

image21

 

Hur många har inlett grillsäsongen idag sträck upp en hand! (Dammen jag snackar om ser ni där i bakgrunden. )

 

image20

 

Jag fick också äntligen lite gurk- och tomatplantor sådda. Jag hade sparat innerdelen från barnens legojulkalender med tanke på detta. Passar perfekt!

 

image19

 

Jag hade fyra olika sorters tomatfrön så skrev numret på plantorna så att det ska bli lättare att hålla reda på sen.. Jag tar inte den här odlingen så allvarligt, växer det så växer det. Jag tänker inte köpa några nya frön i år.

 

image22

 

Myllan som vi kastade kring dammen, tog vi härifrån. Det var hit vi kastat den då vi lagt dammen på plats förra sommaren, men då orkade vi inte göra något med den. Här är det tänkt att det ska bli ett hönshus i sommar! Jag är väldigt ivrig för detta projekt och hoppas verkligen att vi kommer så långt i år!

 

image23

 

Här ska det alltså bli hönshus och en liten hönsgård som ska byggas av största delen restmaterial som blivit över från fasadrenoveringen. Där bakom skymtar släpkärran som åter igen är full med plankor. Har tappat räkningen nu för hur många lass vi fört bort, och ännu har vi några kvar. Men det börjar kännas som att det finns hopp om att vi kan focusera på roliga projekt i sommar! Imorgon ska vi föra ännu ett lass, men sen åker han som kör bil med släpkärra på jobb så sen blir det lite paus. Men fyra lass på en vecka är nog bra godkänt.

 

Utöver att vi var ute många timmar på gården idag, så var vi också och simmade och så spände vi fast en slackline mellan ett träd och flaggstången. Barnen var inte så jätte ivriga genast och jag upptäckte att det var mycket svårare att balansera än vad jag hade trott! Men med lite övning så.

 

Nu är det nog dags att slänga sig i soffan en liten stund innan det är dags att avsluta veckan.

En reaktion till “Dagen då våren kom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s