”Modellerna ägde catwalken”

Vilken dag det har varit! Ja, var ska jag börja? Kanske där vi började i morse. Igår packade jag som jag tidigare skrev om bilen full med produkter tillverkade på Mocca serviceenhet, min arbetsplats, som skulle finnas till försäljning idag på Kulttuurikutsu i Skanssi. 

 

IMG 2431

 

Kl.9.00 var det ännu ganska tomt i köpcentret. Två köpkärror fulla med saker som plockades upp på försäljningsbordet. 

 

IMG 2437

 

Kl.10.00 Lite övrigt gäng hade anlänt och vi fixade det sista. Det blev ganska fullt på det lilla bordet.

 

IMG 2451

 

Sammanlagt var ca 10 olika dagverksamheter från både finskt och svenskt håll representerade. Alla sålde fina hantverksprodukter.

 

IMG 2455

 

Kl.10.30 hade våra modeller anlänt och det var dags för en övning inför modevisningen. Tyvärr så fungerade inte cd-spelaren just då, så jag fick snabbt leta upp rätt musik på Spotify och agerade ljudmixare en stund 🙂

 

Kl.11.00 var det dags för lunch. Det var en himla massa sallader (hade bokat bord och sallad för 20 personer, först fanns det för många, sen för få och jag hann t.o.m messa fel människor och be om deras kvitton…) Men alla fick sin mat och blev mätta och belåtna.

 

IMG 2442

 

Kl.11.45 Modellerna samlades i pausrummet för sminkning och påklädning. Smink och hår stod studeranden på kosmetologlinjen från Axell för. (Vid det här laget hade hela köpcentret fyllts med folk och även den största delen av vår dagverksamhet började vara på plats.)

 

IMG 2474

 

Kl.13.15 Folk började samlas för att titta på modevisningen. Ett stort minus var att det inte fanns någon scen. Modellerna gick således på golvet vilket gjorde att bara de längst fram såg någonting.. Men allt filmades så alla som vill ska väl få se showen i sinom tid.

 

Kl.13.30 Världens finaste modevisning med kläder från Marimekko, Seppälä och Luhta. Några bilder hann jag inte ta under showen då min uppgift var att stå längst fram och klappa och heja på modellerna 🙂 (kan ses i klippen nedan) Men media har uppmärksammat modevisningen på flera ställen så här nedan följer några länkar som ni gärna får kolla. Vid ett skede stod både Yle (nyheter) och radio Vega och Åu framför oss och ville ha någon att intervjua. Roligt! Och jätte roligt med positiv publicitet för Kårkkulla!

Sådana här stunder stormtrivs jag verkligen med mitt jobb, så härligt att se glädjen i våra modellers ögon och se hur de njöt av att få vara i centrum. ”Modellerna ägde catwalken” som Yle Åboland så fint skrev i sin artikel om modeshowen. Och publiken jublade!

Yle Åboland facebook

Turun sanomat

Yle Nyheter

 Åu 

Radio Vega Åboland

Nu ska jag landa i soffan och njuta av att allt gick så bra. Imorgon har jag lämpligt en dags semester (som visserligen inleds kl.8.00 med tandläkare för storebror..) Men sen ska jag städa och fixa och greja lite här hemma. Veckoslutet går i klänningarnas tecken (ska med lillasyster och se på hennes brudklänning och sy en av tärnornas klänningar) Spännande!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s