Bloggiska evighetslistan

Klart att Linns lista måste göras. Själv saknar jag många ämnen på listan, men kanske det kommer en till snart. (amning/samsovning/socker till barn/träning/dieter m.m, m.m) Jag är trots allt av den åsikten att det inte är så farligt då det hela tiden kommer nya bloggar och nya läsare som kanske inte upplevt ”tjatämnena” tidigare. Vilka ämnen har ni tröttnat på?

 

10 bloggiska evighetsfrågor

1. Så här tänker jag kring vacciner:

Mina barn är vaccinerade enligt det vanliga programmet på rådgivningen. Då de var små var jag inte så insatt. Hade bloggdiskussionen gällande detta hållit på då (hade iallafall missat den då) hade jag (vi) kanske tänkt annorlunda. Men nu är jag nöjd att vi gjort som vi gjort. (mina barn har inte fått vaccin i fötterna även om det ser ut så på bilden, utan var med i en undersökning)

 

IMG 2293

 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

Skulle vilja säga att ”alla gör som de vill”, men kan inte komma ifrån tanken att också ”alla duger som de är”. Är helt för ingrepp som är till för att återställa efter t.ex. en olycka, men bara  för fåfängans skull. Nej jag förstår inte. Och här är det nog så mycket samhället och idealen det är fel på.

 

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:

För tio år sen samlade vi på den. Vi har kanske 16 stycken. Fler köper vi knappast. Köper hellre en mugg för 3€ att tycka om en stund. (Egentligen är jag jätte trött på dem. Kanske jag säljer dom och blir rik!! Jag har ju Lilla My!!)

 

IMG 0143

 

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:

Det skrev jag ju om just.. men här har min åsikt ändrats ganska mycket med åren. Vi vet inte hur det kommer att se ut om tio år. Det är ju inte några barn här och några barn där som dyker upp på socala medier. De flesta gör ju det i någon form. Kanske inte i framtiden. Kanske våra barn får bilda ”anonyma bloggbarn” klubben sen då de blir vuxna..

 

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

Självklart. De som säger att de inte är feminister vet inte vad en feminist är. Eller så är de faktiskt på riktigt ointresserade av jämställdhet och kvinnors bästa. Stackars människor.

 

IMG 0146

 

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:

Tänker inte så mycket på det mera då det dyker upp i bloggar. Men är det tydligt så är det okej. Många bloggare sätter ner massor av tid på sina bloggar. Varför skulle de inte få betalt?

 

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

Känner ni till #förvirrablondinbella, en haschtagg på Instagram. Mina pojkar hade ganska mycket rosa tidigare, men plötsligt tog det stopp. Som yngre brydde de inte sig så mycket, och har nog ännu kläder med rosa/pink inslag som de tycker mycket om. Rosa är okej, men måste nog erkänna att jag har lite svårt då det blir för flickigt. Skulle inte vilja det men reagerar alltid då jag ser en pojke med rosa, glitter och volanger. (Händer ju inte så hemskt ofta dock, mest på bild)

 

8. Dop eller namnfest – vad väljer jag?

Våra barn är döpta i den ortodoxa kyrkan. Vi är inte speciellt (kanske inte så mycket alls..) troende för det. (min man är ortodox) men det kändes ändå viktigt på något sätt att döpa dem i kyrkan. Då de blir äldre får de såklart välja själv vart de vill höra.

 

DSC 0001

 

9. Bloggska – är det ett viktigt språk?

Viktigt, tja. Men absolut något som hör till bloggar. Perfekt skrivna bloggar kan faktiskt vara lite tråkiga tycker jag.. Själv kan jag vara väldigt slarvig då jag skriver. Går ofta in flera gånger efter att jag publicerat ett inlägg och redigerar. Ibland måste jag riktigt fundera på min ordföljd och vad ord har för mening. Modersmål var ju liksom ett av de bästa ämnena i skolan för mig så förstår inte hur jag ibland kan få total blackout då jag skriver. 

 

10. Den berömda bloggfasaden – ska man visa allt i bloggen?

Nej, varför skulle man det. Vid det här laget så vet väl de flesta att man väljer vad man visar upp. (orsaken till att ni sällan ser bilder på mig då jag alltid tycker att något är fel, vill heller inte helst visa upp totalt stökiga rum.) Varför liksom. Är inte själv intreserad av att se sånt hos andra.

 

Tack för mig. En av de få gånger ni får ta del av mina åsikter.

IMG 0151

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s