De strategiska måtten och andra ideal

Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska. För mig spelar det inte så stor roll att vinna eller komma sist. Snart glöms ändå vinsten eller förlusten och det kommer nya tävlingar. Jag bryr mig inte så mycket om pågående idrottstävlingar, skulle aldrig tjuta av glädje om det lag jag hejar på fick ett mål och sätter hellre min tid på annat.

 

Jag accepterar ändå såklart att folk vill följa med diverse mästerskap om de får något ut av det. Men att det fortfarande tävlas i skönhet, det kan jag verkligen inte förstå. Inte så konstigt att den senaste veckans diskussioner gällande bikinihetsen blossar upp emellanåt då idealet är detta.

 

Jag har äntligen som snart 35-åring börjat acceptera att jag är som jag är (nästan iallafall, inte är det nu lätt!) men det blir ju inte lättare heller då den ”ultimata kvinnan” ska vara minst 15 cm längre än mig och väga minst 10 kg mindre och ha de perfekta dragen. Och det här är ändå vuxna (unga) kvinnor. Diskussionen kring barnmissar orkar jag inte ens gå in på..

 

Att överhuvudtaget tävla i utseende är för mig ofattbart. Hur många barn/flickor har inte fått griller i huvudet av att ha sett misstävlingar som små. Jag har iallafall väldigt tydliga minnen och trodde säkert i något skede att det var normalt. Alla fotbollsintresserade barn vill väl bli som Zlatan, så alla småflickor tror ju säkert att vi ska se ut som missar. Och de stora flickorna har kanske lärt sig att vi inte måste se ut på ett visst sätt men det är fortfarande idealet, det kan ingen förneka. Varför skulle annars dessa tävlingar ordnas fortfarande?

 

Fint att det finns typiskt vackra människor (är inte alls missunnsam) men de har säkert också andra bra egenskaper. Låt dom synas istället. 

 

IMG 3565

 

Någon bikinibild är jag inte redo för ännu. Och speciellt bra på att posera är jag inte heller. (Men jag lovar att nästa gång jag övar mig med min nya leksak ska jag lyfta upp glasögonen en smula och inte se så bekymrad ut..)

 

Charlotta Palander, 34, St:Karins 

156 cm, 63 kg, 91,74,103

2 reaktioner till “De strategiska måtten och andra ideal

  1. blev förvånad över att de ännu ordnar miss finland. vi vet no bättre än att tävla i de 3 måtten

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s