Förkylningssoppa

Jag har haft flunssakänningar hela veckan, men eftersom jag precis just var förkyld så bestämde jag mig för att det inte får bryta ut denna gång. Så jag beställde den ultimata förkylningssoppan till middag. Den här soppan är en av de första maträtter som jag minns att min man lagade till mig för många år sedan då jag var förkyld. Efersom jag faktiskt känner mig bättre idag så ska jag dela med mig av ett ungefärligt recept.

 

image8

 

Skär blomkålen i buketter och koka i grönsaksbuljongen tills buketterna är nästan mjuka. Hacka också vitlöken och chilin och låt koka med blomkålen.

Tillsätt grädden och osten och låt osten smälta.

Salta och peppra enligt smak.

Blomkålen kan lämnas i buketter eller så kan soppan mixas slät.

Om soppan känns för lös kan den redas av med lite riven ost.

Garnera med klippt gräslök.

Avnjut den heta soppan och bli frisk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s