Egentid med lillebror

De senaste dagarna har varit oerhört nyttiga för mig och minstingen. Det har bara varit han och jag här hemma. Pappan är på jobb och storebror hos mormor och morfar. Det känns som att vi kommit ett steg vidare i vårt mamma-barn förhållande. Vi har pysslat på med olika saker, pratat om ditt och datt, myst tillsammans, läst, sovit tillsammans och ingen har behövt strida om uppmärksamheten.

Det blir ju lätt så då det är flera barn hemma samtidigt. Speciellt i en lite stressig vardag då man bara ses några timmar om dagen och så gärna skulle vilja att allt var roligt och bra de korta stunder man har tillsammans. Men helt idylliskt är det ju sällan.. Det bråkas om ditt och datt, alltid ska någon hinna före, vara lustigare, prata högre, rådda mera. Och min korta stubin hjälper inte alltid till den heller.

Och då har vi bara två barn.. Hur fixar de med flera barn att ibland umgås bara med ett barn i taget? För jag tror att det är oerhört viktigt för barnets utveckling att också få vara ensam med föräldrarna en i taget. 

 

image27

 

Igår ville han äta kvällsmål i växthuset och då gjorde vi det. Men imorgon får vi hem storebror och en moster (och den andra mostern med familj senare på kvällen!) och bra är nog det, för lite tomt börjar det ju nog vara här hemma. Storebror lär ska ha haft fina dagar i Ekenäs. Idag har han t.ex. gjort Raseborgpremiär!

 

Lite bloggtrött måste jag erkänna att jag är just nu, men det brukar ju gå i perioder.. Två arbetsdagar kvar nu och sen får jag semester iallafall!

En reaktion till “Egentid med lillebror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s