Tekniska museet i Stockholm

Vi ville ha något konkret att göra i Stockholm och hade redan innan bestämt (och skaffat biljetter) till Tekniska museet. Och det var verkligen värt det! Alla trivdes och vi var där flera timmar. Faktiskt såpass länge att vi tyvärr inte hann göra något annat alls i Stockholm förutom att äta. Vi åkte ju från Helsingfors och då har man ju inte så många timmar i Stockholm. 

 

Museet ligger på Museigatan 7 på Gärdet i Stockholm. Vi gick till Slussen, tog tunnelbanans gröna linje 17 mot Odenplan och steg av vid T-centralen och hoppade på buss nummer 69 mot Blockhusudden från Sergels torg. Inträdet till museet är 150 kr för vuxna och 100 kr för barn (7-19 år). Vid förköp får man lite rabatt.

 

På museet kan man lära sig massor om olika uppfinningar genom tiderna, testa sig själv på många olika sätt i Mega Mind, testa alla sina sinnen på finurliga sätt, prova på olika experiment och gå igenom en gammal gruva. Fanns även utställningar som vi inte hann med. Museet har även en fin butik där vi skaffade en experimentlåda samt var sin mini Rubics cub till barnen.

 

image32

 

Fasadrenovering på gång..

image21

 

Eller hur?

 

image28

 

Butiken

 

image22

 

Stora utställningssalen. Här kunde man ha lärt sig mycket men vårt yngre sällskap hade lite bråttom till den mera praktiska delen av museet så vi gick ganska fort igenom.

 

image23

 

Vi stannade ändå på några ställen och tittade bl.a på hur en motorcykel såg ut förr.

 

image29

 

Och provade på att köra grävmaskin

 

image33

 

Jag hittade symaskiner 

 

image25

 

Och tog selfies i galna speglar 

 

image27

 

Man fick även testa sin tankekraft och vad lillebror riktigt håller på med här kan jag inte förklara..

 

image30

 

Vi träffade också en transformers

 

image31

 

Och åkte lite flygplan 

 

Ett väldigt mångsidigt museum som alla gillade! Rekommenderar varmt men se som sagt till att ha rätt så mycket tid på er. Och ta med matsäck för det finns många ställen där man gärna får sitta ner och äta. Vi hade tyvärr inte det vilket resulterade i en dyr, lite stressig lunch på Söder med trötta barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s