Hönshusframsteg

Vid det här laget trodde vi att vi skulle ha ett gäng kacklande hönor i trädgården redan sedan länge. Men det dåliga vädret har ställt till med problem, det går inte att såga och spika filttak då det regnar hela tiden. Igår var det ändå uppehåll en liten stund så under dagen fick pappan ihop en dörr (blev avbruten av ett skyfall som gjorde att marken var helt geggig efteråt..) och efter middagen klampade vi omkring i stövlar och fick hönsgården så gott som klar. Ännu ska det komma upp plankor över skarvarna i hönsnätet och jorden ska skyfflas över nätet på utsidan så inte rovdjur tar sig in. Under dörren kommer det betongplattor och haspar på utsidan och insidan behövs också ännu. Annat som ännu måste göras är taket såklart. Eller takfilten. Hoppas på fint väder på veckoslutet så vi får det gjort. Men hönorna kan nog flytta in före det. Idag hoppas jag att pappan får en lucka och en utgångsstege fixad. Sen är det ännu lite hörnplankor och annat finlir som inte påverkar hönornas inflyttning, som måste fixas. T.ex. gardiner till fönstret. Tror inte de bryr sig om sånt men jag är lite fånig på det sättet.. Och säkert finns det sådant som vi inte tänkt på heller..

Ett paket med torrfoder och vatten och matautomat väntar att hämtas ut på posten och sen behöver vi ännu skaffa halm, spån och sand. Sen borde det vara allt det viktigaste!

 

image40

 

Mitt jobb är att måla allt som ska bli vitt vid tillfälle. Byggaren som så gärna hade haft fint sommarväder på sin semester har snällt jobbat på trots allt. Efter en stunds velande valde vi tallkvistar som sittpinnar. Jag läste någonstans att det är bra med lite ojämn tjocklek på pinnarna så sitter inte hönorna med fötterna i samma ställning alla nätter. Men de går lätt att byta ut vid behov.

 

image42

 

Vi har tyvärr ganska skuggigt på vår gård (en hel del träd som borde bort) men hönsen kommer att ha kvällssol iallafall. 

Nu ska vi se hur det går, planen är att hämta hem fyra hönor imorgon då jag slutar jobba. Håller tummarna för att det går som planerat!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s