Hur organiserar du dig?

Då hösten kommer igång får jag alltid ett sånt behov av att organisera mig. Jag vill ha ordning, kontroll och veta hur och när allt ska hända. Men det är inte så lätt alltid.. Ibland kommer jag på ett system men efter ett tag så håller det inte heller mera..

 

Mina ensamveckor är det jag som ska hålla koll på allt (okej, de andra veckorna håller jag också koll på att pappan håller koll på allt så ännu mera sjå..) och det kan bli lite mycket ibland. Och fast det kanske verkar utåt som att vi är en ”ordentlig” familj så är vi ganska kaotiska och oorganiserade vid många tillfällen..

 

image50

Katterna på bilden hör inte vanligtvis in i råddet 🙂

 

Hur fixar ni som läser här vardagen? Hur hålls boendet i någorlunda acceptabelt skick? Hur löser ni middagskrisen? Hur kommer ni ihåg barnens alla aktiviteter och program i skolan/på dagis? Hur hinner ni ta hand om er själv och när träffar ni vänner och familj? 

 

Jag är inte den rätta att svara på detta, så nu vill jag ha er hjälp! Berätta dina bästa tips på hur just du får vardagen att fungera. Så skriver jag ett till blogginlägg efter det. (Det behöver inte vara några märkvärdiga saker utan helt vardagliga saker. Alltid kan det vara något som någon inte tänkt på..)

5 reaktioner till “Hur organiserar du dig?

 1. Ja-a du, det är ingen enkel match. Vi har tre barn, två tonåringar och en snart 4-åring. Så det blir en hel del aktiviteter, tandläkarbesök (tandreglering hos de två äldre =många tandläkarbesök), läkarbesök och annat utöver skolan. Vi har löst det med en google-kalender som vi föräldrar följer (men funderar på att lägga till de äldre barnen), en familjekalender på köksväggen där alla har en egen kolumn.

  Skolschemorna är uppklistrade på väggen där de viktiga/svåra ämnena är markerade så att vi föräldrar vet vilka dagar vi ska ha extra koll på läxorna.

  Åt den yngsta har jag gjort ett eget veckoschema där jag lägger in bilder så att han vet när de har utfärd, ska simma och andra viktiga händelser.

  Min man skiftesjobbar så om han är hemma på eftermiddagen gör han middagen, annars görs den kvällen innan så att det bara är att värma när man kommer hem. De dagar alla går i kors kör vi färdig mat från butiken som man får värma åt sig. Stora barnen fixar sitt mellanmål själva och tar sig till och från hobbyn själva. Men de behöver lite påminnelser ibland.

  Direkt när vi har nån ledig dag nån helg brukar vi försöka få tid för att träffa vänner/övrig familj men det blir nog allt för sällan, tyvärr.

  Mig själv hinner jag knappt med, det blir en promenad nån kväll i veckan och så frissa typ var 6:e vecka. Jag har ett gymkort som jag aldrig hinner använda. Men that´s it.

  Mitt mål är en dejtkväll i månaden med maken men det blir lite si och så med den saken också så ibland kör vi dejtkväll hemma i köket efter att den yngsta har lagt sig. 🙂

  Gilla

 2. Nu är jag ju ännu hemma, vilket underlättar typ allt. Men om jag skulle börja jobba igen imorgon så skulle vi nog anlita städerska som skulle komma varannan vecka. Att ladda tvättmaskinen på kvällen så den tvättar på morgonnatten och kan tömmas på morgonen tycker jag också är skönt. Matkasse skulle jag säkert också testa då! Listor och blackboards med kom ihåg är ett måste för att få mej att inte glömma det viktigaste. Både fysiska och i telefonen… Och delad virtuell kalender med Maken, så vi kan ha koll på varandras extra program.

  Gilla

 3. Alltid alltid alltid veckohandla. Och skriv upp också vad man tänkt laga för middag vilken dag, annars glömmer man lätt. Vi har en hel del snabbrätter (typ pestopasta) som alltid går att snabbt svänga ihop av det man har i kylen.

  Gilla

 4. hej! exakt den färgen som era gula stolar är söker jag! har du ev något kod till färgen som man kan få om man ber snällt? =) ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s