Friheten

Jag har en ny favoritplats här i världen. Det är Linnanvuori som ligger ganska nära oss. 79 meter över havet. Här vilar mina tankar och kroppen får ro. Jag har hela sommaren velat gå dit upp i solnedgången och ta lite bilder. På fredag kväll tog jag mig äntligen i kragen. Och vet ni vad. Mina barn är så stora nu att jag vågade mig dit upp helt ensam. De satt hemma och såg på sin fredagsfilm och märkte väl knappt att jag var borta. (Och jo, klart jag berättade vart jag gick, hade telefonen med mig och såg till att fredagsgodiset var uppätet så ingen skulle få något i halsen och släckte alla ljus innan jag gick.)

 

En solnedgång är alltid vacker, men tyvärr så var den inte lika vacker den här gången som så många kvällar i september. Jag skulle ha velat vänta tills solen gått ner helt, men sen fick jag lite smått panik över att det skulle bli för mörkt då det ändå är en bit att gå innan man kommer till vägen. Men utsikten är fantastisk! Den där pricken där vid horisonten, är S:t Karins vattentorn som säkert många som rör sig igenom staden har koll på.

 

IMG 4945

IMG 4931

IMG 4933

 

Tänk att snart har vi bott här i tio år och först nu börjar vi känna till omgivningen och det här fantastiska stället. Hit kommer jag att komma många gånger och det fantastiska är ju att vi har ett så omväxlande klimat här i det här landet, så en kall vinterdag kommer det att set totalt annorlunda ut. Jag gjorde också en liten (typ 34 sekunder) film som går att se på mitt instagramkonto. (lotta_palander heter jag där) Verkligen inget storverk, men iallafall.

 

Och så var veckoslutet över igen. Igår gjorde vi en utfärd till stranden vi brukar vara vid på somrarna och hade övernattningsbesök av en vän. Idag har jag städat hos hönsen, tagit en tur till Pargas, gick på loppis och hälsade på söta valpar och åkte och simmade. Och så har jag städat lite såklart, för det tar ju alrig slut..

En reaktion till “Friheten

  1. Vår tur dit i sommar, vi systrar, var ju alldeles underbar! Önskar vi hade fler sådana stunder som skulle vara del av vår vardag ❤
    Kram från syster P!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s