För tio år sedan..

För tio år sedan idag vaknade jag upp i vår hyrestvåa på Stålarmsgatan i Åbo. Det var en speciell dag. Jag gick på jobb som vanligt och blev hämtad av min nyblivna man på eftermiddagen. Men vi åkte inte tillbaka till lägenheten utan åkte iväg utanför Åbos gränser till Pikis och vårt nya hem. Och här har vi bott sen dess och mycket har hänt med åren. Både med huset och med vår familj. 

 

Hur gick det till?

 

Året var 2006 och vi var nygifta och hade åkt till Citymarket i Länsikeskus för att handla. Vi råkade se en försäljningsnnons i ett fönster och blev lite förtjusta och åkte ganska fort för att titta på huset i smyg. Vi hade inte alls egentligen tänkt köpa hus ännu och hade iallafall tänkt att längre än till S:t Karins flyttar vi i alla fall inte. (Efter ett tag började Pikis höra till S:t Karins så egentligen så höll vi ju det vi tänkt) Men vi fastnade för huset och inom en inte alls så lång framtid så var det vårt! (Efter en del besök till banken och samtal med borgenärerna såklart..)

 

1155819321205 Korvenmaentie19001

 

Vårt hus år 2006 som det såg ut på försäljningsannonsen.

Det var det här lite skruttiga huset som vi ville ta hand om.

 

1155819341326 Korvenmaentie2

 

Under de här tio åren som vi bott här har det förstås hänt väldigt mycket.. Vi har ju hållit på och renoverat i alla år. Varje år har vi haft minst en större renovering på gång om jag nu inte minns helt fel.. Utsidan av huset är egentligen det som vi tagit tag i sist men också det som kostat oss mest och tagit mest tid och energi. För inte har det varit roligt alla gånger..

 

Våren 2014 bytte vi bort vårt mossiga tegeltak till ett svart plåttak. Det var egentligen den enda renoveringen som vi inte deltagit i alls själva. Tre dagar tog det. Och så sent som förra veckan så fick vi äntligen också stegarna på plats. 

 

Sommaren 2013 bestämde vi oss för att vi skulle måla om huset. Men det visade sig att det var väldigt jobbigt att skrapa bort den gamla oljefärgen så vi började att måla på den färg som satt hårt kvar (enligt anvisningar från affären..) och det blev bara bubbligt och eländigt och inte ens den färgen var som vi önskade. Så vi fick tänka om. Efter att vi funderat på hur vi skulle göra, så beslöt vi oss för att vi skulle göra en grundligare fasadrenovering och byta allt. Det började vi med våren 2014 och i samma veva så isolerade vi också verandan och bytte ytterdörren. Och det visade sig vara ett väldigt bra beslut då det kom fram vissa murkna stockar under renoveringen som vi fick byta ut. Sommaren 2016 blev vi äntligen klara (och ännu finns det lite kvar att måla av sockeln som inte syns på framsidan..)

 

IMG 2

IMG 6337

 

Tyvärr hittade jag i stunden inga bättre bilder än mobilbilder, men jag tänkte att om det här inlägget alls ska bli av så får det duga med lite sämre bilder. I dagsläget är de flesta plankhögar borta och så finns det som sagt nu en stege från sovrumsfönstret på andra våningen samt en stege upp till verandans tak.

 

Det var min berättelse om hur det gick till då vi köpte vårt hus och vad som har hänt på utsidan sedan dess. Vad säger ni? Är ni intresserade av att ta del av resten förändringen rum för rum?

4 reaktioner till “För tio år sedan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s