Helgrapport

På fredag publicerade jag en lite uppgiven bild/text på Instagram och facebook. Jag beklagade mig över att jag kände mig trött, lite uppgiven och ganska ensam. Som väntat fick jag en del sympatier (och en inbjudan till en träff i Åbo!) och fick bekräftat något som jag såklart redan vetat länge. Många av mina vänner är ensamma på sina håll, och speciellt på veckoslut och helger känns det såklart extra ensamt. Men det är ju tudelat det där också. Jag trivs med att vara ensam också. Men jag trivs också med folk. Jag kan sitta och tycka synd om mig för att jag är ensam, fast jag inte alls skulle orka träffa någon just då. Nu kommer det ju sig så att vi bor så avskilt, så att någon skulle komma och knacka på oplanerat händer väldigt sällan.. Men om det händer så är det ju jätte roligt att någon tänkte på just mig, samtidigt som den där paniken över råddet/klädsen/frisyren också smyger sig på.. Men det borde ju inte vara så..

 

IMG 2

Men även om fredagen började med lite deppighet, så blev helgen väldigt lyckad ändå. På lördag förmiddag hade vi besök. Jag hade trevligt prat och sysällskap och barnen kompis. En del pulkaåkning där emellan och på eftermiddagen tog vi en tur till Linnanvuori (Där jag tog bilderna i detta inlägg. Fortfarande ett av mina favoritställen, vackert alla årstider speciellt i solnedgången) med vår bästa grannfamilj. (Vi bor alltså inte precis grannar men ändå på gångavstånd) Så glad över att ha träffat en familj som vi trivs så bra med, som dessutom bor nära och som vi nu dessutom planerar att åka ut och resa med nästa sommar!!

 

IMG 3

Kvällen avslutades med film med barnen. Vi tittade på Charlie and the Chocolate factory. Tycker att det är så roligt att filmerna man ser med barnen numera är filmer som man själv också orkar (iallafall lite) följa med i. Då barnen somnat tittade jag såklart på X-factor och väntar med spänning på kvällens resultatsändning och håller tummarna för att Saara Aalto fortfarande får hänga med. Det är konstigt, förut gillade jag inte alls hennes stil, men efter att ha börjat se på X-factor nu och sett hur mångsidig hon är så gillar jag henne mer och mera.

 

Idag började vi dagen med att åka till en annan familj som vi umgåtts en del med, främst via barnen som går på samma klass och dagis. Jag passade på att intervjua mamman om en spännande sak som jag ska berätta mera om snart..

IMG 4

 

Då vi kommit hem igen hade vi en ganska stor ”kris” här hemma.. Det har tyvärr blivit så igen att storebror spelar alldeles för mycket och hans reaktioner då han inte får det är inte så där värst trevliga, så igår bestämde jag att nu blir det spelpaus ett tag framöver. Jag skulle vilja försöka på en vecka, men vi ska nu se hur det går.. Han har surat så mycket över det här hela eftermiddagen, matstrejkat och allt.. Men då lillebror varit ute en timme och byggt en snögubbe så gav han upp och gick ut han med och hade hur roligt som helst! Han ville t.o.m prova att skida som han aldrig intresserat sig för förut.. Så vi ska se hur det går..

 

IMG 5

Någon farsdag har vi inte firat idag, eftersom vi har pappan på jobb och min egen pappa i Sverige hos min syster. Vi får ta det då vi får hem pappan istället.

 

IMG 6
Så helgen som började lite ensamt (alltså barnen var ju nog hemma, men det där vuxna sällskapet är inte riktigt samma sak…) slutade med att jag har träffat/pratat med i telefon eller skrivit meddelanden med ca 20 personer.. Så så värst ensam är jag nog inte ändå.. Dessutom har jag nu hängt upp en krans på dörren och virat ljusslinga runt altanstaketet. Och börjat lyssna på julmusik, så nu tänker jag låta julen smyga sig på helt på allvar, så det så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s