En oglamorös början på helgen

Ni var många som läste och gillade mitt inlägg om PMS, men få som kommenterade. Har ni inget att säga om saken, vill ni inte eller var det bara dålig timning med en lördag förmiddag? (marknader, julstök och julfester på gång kanske?) Behöver jag tillägga att jag hade PMS då jag skrev inlägget? Det har jag dock inte just nu, däremot lite mensvärk och en täppt näsa.

 

Helgen började ju lite oglamouröst. Kände redan på torsdag att jag hade en flunssa på kommande så var färdigt ganska så trött.. Innan jag skulle lägga mig på fredag kväll så hörde jag något som prasslade i köket. Drog ut lådan under spisen och vad såg jag inte där om inte en liten mus.. Första gången vi har en sån i köket (vad jag vet..) Lyckades hitta en musfälla efter lite rotande, och laddade den med en bit ost och gick och la mig. 

 

Klockan sex väcktes jag av lillebror som krupit upp i min säng. ”Mamma, jag har kissat ner mig!” Sånt händer, men inte så kul då det händer i min säng.. Det blev att stiga upp bara och sätta igång att tvätta. För båda täckena hade blivit våta.. Om man nu ska se det här som något positivt så fick jag iallafall täckena jultvättade. (Inte för att jag tycker att man måste tvätta sina täcken inför julen, men ibland kan det ju vara bra att göra..)

 

Då jag fixat färdigt i sängen så gick jag för att titta om vi hade fått någon mus i fällan. Nej. Det hade vi inte. Men festat på osten hade den nog gjort. Gjorde om samma procedur igår kväll men TEJPADE fast osten så den inte skulle gå att få bort så lätt. Men den där fällan är nu helt värdelös.. I morse såg jag nog att det varit någon där och flyttat på den, men osten var kvar och fällan hade inte smällt igen..

 

Så jag fortsätter jakten..

 

IMG 5465

 

Igår var vi också till Pargas och gick på julmarknad. Det var mysigt som vanligt och alltid roligt att träffa lite folk. Efter marknaden gick vi till mitt jobb där vi skulle träffas några stycken för lite julpyssel. Det blev nu inte så mycket julpyssel (och inte så många som kunde komma då jag kom på idén lite sent) men var helt trevligt att ha lite sällskap på lördag kväll ändå.

 

Glad tredje advent föresten! Idag ska jag försöka fixa klart julkorten, pyssla på lite här hemma och tanken är att vi ska in till Åbo för en träff efter lunch, men måste se hur min flunssa orkar med det..

En reaktion till “En oglamorös början på helgen

  1. Vi brukar alla vintrar ha några möss. Jag har varit så glad att vi inte haft några i år, men inte vågat säga det, för då… men nu har det alltså kommit en (tror jag) som undviker våra fällor. Du är inte ensam.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s