So this was christmas!

Så var julfirandet över för vår del! Mina föräldrar åkte hem idag och pappan åkte på jobb igår kväll redan. Imorgon kommer han dock hem igen, och resten av familjen är lediga till den 3.1, medan jag ska på jobb igen på onsdag. Så en dag ledigt får jag ännu ha.

 

Julen då? Den var väldigt avkopplande och mysig. På julaftonen inledde vi med en klappjakt för barnen med lite gåtor och rim som vi fixat kvällen innan. Sen var det dags för frukost och sen åkte vi till gravgården i ruskvädret för att sätta ljus på barnens farmors grav. Då vi kommit hem såg vi på julfreden på tv och sen dök mormor och morfar upp passligt till julgröten. Själv körde jag på en variant med grynost och grädde och tja.. Med kanel och sötning på så kunde en ju låtsas att det smakade risgrynsgröt, men då fick en nog ha bra fantasi.. Sen var det dags för julaftonsbastu och efter det så blev det en lite misslyckad Skypeträff med sverigesystern. Misslyckad därför att vi inte hörde någonting. Men pratade en stund i telefon istället. Sen började det redan vara dags att ställa i ordning för maten. Pappan fixade den delen, jag dukade och tog foton på mig själv i min nysydda julklänning.. Det blev många sorter som vanligt, men gott var det och då maten var uppäten och disken diskad så han barnen just bli otåliga innan tomten dök upp. Han delade ut några klappar och sen var det dags att öppna resten. Det blev ju ändå en del paket under granen, men mängden var ändå ganska passlig och alla var nöjda och glada. Jag ska berätta lite mera i ett annat inlägg vad vi fick.

 

Det blev mest mobilbilder tagna, för jag har helt tappat lusten/orken och kunskapen också tydligen att fota med systemkameran.. Så håll till godo!

 

IMG 7308

 

Julaftonsfrukost

 

IMG 7359

 

Julgranen och klapparna

 

IMG 7345

 

Dukat till julmiddag

 

IMG 7358

 

Barnen och tomten

 

Hoppas ni har haft en mysig jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s