Till salu

På nyårsafton lekte vi en lek. Det var en lek som vi alltid lekte då jag var barn. Den går ut på att man samlar ihop kring 20 små grejer som betyder olika saker. T.ex ett mynt betyder pengar, ett värmeljus betyder idéer, ett mumintroll kan betyda vänner, en nyckel ett nytt hem. Sådant som kan tänkas hända under det kommande året.

 

Vi hade också med en pennvässare som ser ut som ett hus i leken.

 

Leken går ut på att alla som deltar får lyfta tre muggar och så skriver man upp vad man hittat under muggarna. Sen kan det vara roligt att i slutet av nästa år se om något stämde. 

 

IMG 7678

 

Nu råkade det dig så stt både jag och Peter lyfte muggen med huset. Och lillebror fick bl.a en nyckel. Vi skrattade och tänkte att ska vi nu igen bli galna och börja titta på hus. (Det händer ungefär med två års mellanrum och nu börjar det vara två år sen sist..)

 

Sen gick det två dagar. Jag hittade plötsligt mig själv på Etuovi för att upptäcka att ett hus vi tittat på tidigare (mest på skoj) fortfarande fanns kvar. Ett hus som var ganska mycket vår stil, hade dom där rummen vi nu saknar och dessutom ligger nära skola och mitt jobb. Inte den nuvarande skolan dock utan i en annan stad..

 

Jag nämde till Peter att det fanns kvar och sen var det igång igen. Jag räknade hur många km jag kör i året, hur många timmar jag sitter i bilen och hur många timmar jag skulle få sova mera i året om jag inte behövde starta hemifrån så tidigt. 

 

Det blev ganska mycket.

 

Men, tänker ni nu. Ni har ju just blivit klara där ni bor och det är ju så fint! Och hönorna då? Och är det nu så smart att byta skola? (Och många tänker säkert mycket annat också men folk tänker och tycker så mycket..)

 

Det är klart att vi tänkt på det. Hela familjen. Men vi har pratat mycket, framför allt med barnen som var helt mot vår ide’ först. Såklart, konstigt skulle det ju annars vara..

 

Men ju mera vi tänkte tanken att sälja huset och flytta till en annan stad, så kändes det bara rätt på något sätt.

 

Så..nu har det iallafall gått så långt att vi har satt huset till försäljning och eftersom man i dagens läge ser allt på nätet så ville jag berätta det till er här på bloggen så att våra vänner också får reda på det innan de läser på nätet. (Finns inte ännu ute men kommer nog snart)

 

Vi hoppas ju att det går fort såklart. Att några trevliga människor vill flytta till oss. Med tanke på de finska skolorna och närhet till Åbo så bor vi ju perfekt. Och det är ju bara att flytta in egentligen, iallafall om man gillar de renoveringar vi gjort.

 

Men ruskigt spännande är det iallafall just nu. Ovissheten. Kommer någon att vilja köpa vårt hus? Kommer vi att få det hus vi vill ha? Hur kommer sommaren att se ut? Kommer allt att gå bra?

 

Det får tiden avgöra.. hoppas ni vill följa med på vår resa! Och angående barnen. Dom är helt med på allt och jätte ivriga dom med. (Detta är alltså orsaken till min tystnad här på bloggen efter nyår, då mycket energi gått åt till detta och jag inte ännu velat berätta..)

5 reaktioner till “Till salu

 1. Spännande tider och eftersom jag alltid ansett att man lever bara ett liv och ska anpassa det enligt sina behov om man kan, så förstår jag er situation precis.
  Livet är en process i ständig förvandling och dagens tempo och levnadsstil är något helt annat än det var för 200-100 år sedan då man byggde hus där flera generationer bodde ( fast i och för sig både emigrerade man och till och med flyttade hus också på den tiden och ganska flitigt också )

  Men som sagt ja, livet är inte statiskt, jobb byts ut, barn växer, servicen kan förändras, skolor läggas ner och nya skolor startar, vägar och broar och bussförbindelser förändras. Det är bara att hänga med, och som sagt göra det bekvämt för sig. Varför skulle man inte det- om man kan? Jag tycker inte man ska fästa sig för hårt i ägodelar, det är människorna som ska stå i fokus.

  Ett hem är ett hem, oavsett om det byts ofta ( hehe jag vet, jag som flyttat två ggr det senaste åren) Hemmet är där som din familj och dina kära ägodelar är. Där du trivs och där du kan andas.
  Lyckas drömmen inte så var det inte meningen. Vår dröm gick inte igenom första gången och nu vet jag varför och jag ser att det fanns en stor viktig mening i det och jag känner en enorm lättnad för det. Fast det var inte lätt att svälja då.
  Lycka till! Det går så om det är meningen att det ska gå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s