Vegetariskt! Tips sökes!

Jag skulle så gärna äta mycket mera vegetariskt. Men tyvärr blir det inte så ofta.. En av orsakerna till att det sällan blir vegetariskt (i alla fall då kockpappan är borta) är att mitt intresse för matlagning inte är så värst stort.. Då han är på jobb så äter jag det jag hittar i kylskåpet, för jag äter ändå sällan samma mat som barnen av olika orsaker. Så det blir nog ganska enformigt..

 

IMG 4441

Det här är ett gott vegetariskt recept!

Zuccinibiffar som kocken gjorde förra året. 

 

Därför behöver jag nu er hjälp! Ge mig ditt bästa och godaste vegetariska recept! Ge mig tips så lovar jag att testa (och kanske också blogga om det..) Väntar med spänning!

10 reaktioner till “Vegetariskt! Tips sökes!

 1. Det finns ju så fantastiskt mycket god vegetarisk mat. Om du accepterar mjölk och ägg så är det ju busenkelt. Några av våra favoriter är halloumistroganoff, vegetarisk lasagne med grönkål eller spenat eller avokadopasta. Riktiga klassiker. Men höstens mest tillredda har varit blandade rotsaker och kikärter som ugnsrostas med oliver och körsbärstomater som tillsätts på slutet. Enkelt och gott!

  Gilla

 2. Mitt bästa vegerecept till hösten är linsgryta.
  Koka röda linser i vatten med grönsaksbuljong, lägg till kryddor inkl vitlök, när linserna är knappt klara, lägg i en burk tomatkross, strimla zuccini och morot med potatisskalare, lägg i. Färdigt!
  Så går det ju att variera hurdana grönsaker en lägger i. Bönor är bra, svamp, etc.

  Annan favorit är "heinäpasta" alltså helt enkelt spagetti och stekta grönsaker med feta som vänds ihop och kryddas. Enklaste ever.

  Gilla

 3. Jag tror att det är på paketet till rainbows lasagneplattor som det finns ett recept på god grönsakslasagne. När man inte har tid att laga mat så har S-marketarna jätte goda (tycker jag) färdiga svartabönor biffar. Och så finns mifu-strimlorna.

  Gilla

 4. "Fusksnabbis": Färdig potatis-lökblandning från frysdisken, om man vill kan man också ha i en påse grönsaksstrimlor fr samma disk, om man har tid kan man skära i lite broccoli i små buketter, paprikabitar el vad man nu tycker om, samt fetaost i tärningar. Häll över nån färdig matgrädde med ost och grädda i ca 30min. Vill man ha bättre koll på saltmängderna kan man göra egen gratängsås eller äggstanning (som till makaronilåda) i stället.

  Vår favoritsnabbmat är rotsaks-grönsaksklyftor el -skivor i ugn. Man tager vad man haver: Potatis, batat, rotselleri, palsternacka, morot, aubergine, zucchini, paprika, kål i klyftor, lök i klyftor (både gul och röd blir god), hela vitlöksklyftor, rödbetor (de behöver förkokas ca 10min om man vill ha dem mjuka, är de ok al dente så skippar man det momentet). Pensla över olja, om man vill blandat med lite sojasås så blir det lite mer smak och man slipper salta extra, strö över favoritörtkryddan (timjan hos oss), 200 grader i 20 min. Servera med getost el smulad fetaost.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s